מאמרים

חיסונים


תפקידם של החיסונים בגופנו הוא למנוע מחלות עתידיות, וירוסים, חיידקים וטפילים שונים אשר חודרים לגופנו, מתרבים וגורמים לנו נזק בריאותי. לעיתים חיסונים גם מרפאים מחלה קיימת. חיסונים הם אמצעי ריפוי חיצוני שאמור להגן על גופנו ועל בריאותנו. מערכת החיסון הטבעית שלנו, הקיימת בגופנו, היא אמצעי ריפוי פנימי וכאשר היא מתוחזקת כראוי, באמצעות תזונה נכונה, היא אמורה להגן ולשמור עלינו מפני אותם חיידקים המזיקים לנו.

חיסונים - להיות או לא להיות?!


• סוגיית החיסונים בעד ונגד היא סוגיה טעונה ומורכבת. לפני שנפנה לעסוק ביתרונות מול החסרונות, נקדים ונאמר שההחלטה על בריאותנו, נמצאת בידיים שלנו ולא בידי אף רופא. אפשר לשאול, להתייעץ ואפילו כדאי, אך ההחלטה הסופית היא אך ורק שלנו.

• כמו לכל תרופה המכילה חומרים כימיים, כאשר אנו מכניסים לגופנו את החומרים הללו יש לכך השפעה, ולכן כדאי להיות מודעים לכך לפני קבלת חיסונים כדי להבין את ההשלכות ואת ההשפעות לכאן ולכאן.

חיסונים - על היתרונות מול החסרונות

• היעילות המרבית של החיסון היא בעצירת ומניעת מחלות מדבקות, מיותרות ולא נעימות. עצירה זו משמעותית ביותר מפני שיש הרבה מחלות שנראות פשוטות לכאורה, אבעבועות רוח, שפעת ועוד, אך אם הן מסתבכות מעט הן יכולות לגרום, במקרים חיצוניים, אפילו למוות.

• עם זאת, אורך החיים של חיסונים הוא מוגבל. ולאחר תקופה של כעשר שנים, יעילות הנוגדנים אשר הוחדרו לגופינו באמצעות קבלת חיסונים פוחתת, ובעצם הגוף שלנו חשוף שוב לאותם מחלות שכבר חוסנו עבורם.

• הסיבות שהורים מחסנים את ילדיהם: ראשית, זה מעניק שקט נפשי. מוריד את הסיכויים שהילד יידבק במחלה קשה, בטפיל או חיידק. החיסון מעניק להורים את ההרגשה שעשינו את הכול ואת הטוב ביותר למען בריאות ילדינו.

• ישנם מספר חומרים מסוכנים מאוד הקיימים בחיסונים. למשל מרכיב הכספית שתפקידו לשמור על הרכיב החיסוני ולמנוע חדירה של וירוס או כל מרכיב לא רצוני ובכך לשמור על יעילות החיסון. זהו רכיב זה מאוד מסוכן ומחקרים הראו שכמות הכספית המצויה בחיסון היא פי שלוש מהמותר ביחס למשקל גופו של המטופל.

• לפני כל החלטה שאנו מקבלים בעניין חיסונים עלינו לשקול את כל הנתונים בעד ונגד כדי שנהיה בטוחים שקיבלנו את ההחלטה הטובה ביותר לבריאותנו ולבריאות משפחתנו.